News.ua


«Ці прізвища вже з’являлися в пресі»: Стефанчук розповів про депутатів, які втекли за кордон

Апрель 26
02:20 2022

Близько десяти народних депутатів виїхали за кордон ще за кілька днів до початку повномасштабної російсько-української війни і не повертаються до України.

Як передає Укрінформ із посиланням на інтерв’ю Голови ВР Руслана Стефанчука агентству «РБК-Україна», переважно всі вони – із фракції «Опозиційна платформа – За життя», яка призупинила діяльність у Верховній Раді.

«Є депутати, які ще за кілька днів до війни покинули територію України, і з тих чи інших причин не повертаються. Таких депутатів приблизно десять. Переважно всі вони – з однієї політичної сили, діяльність її фракції нещодавно була призупинена у Верховній Раді – маю на увазі «Опозиційну платформу – За життя». Прізвища цих людей вже з’являлися в пресі», – зазначив спікер українського парламенту.

Читайте також: Воєнний стан, трофейна техніка, зміни до бюджету: Стефанчук підписав рішення Ради

Стефанчук додав, що законодавство і Конституція України не передбачають покарання для нардепів у таких випадках. Водночас він висловив думку, що кожен громадянин сам дасть політичну оцінку тим парламентаріям, які першими втекли з країни під час війни. Голова ВР висловив переконання, що таким депутатам не має бути місця в наступному парламенті.

Читайте також: Депутати від ОПЗЖ мають самі піти з Ради, доки «народ звідти не виніс» – Данілов

При цьому він додав, що низка нардепів перебувають за кордоном у відрядженнях, де представляють Україну в різних парламентських асамблеях, зокрема НАТО і Ради Європи.

Як повідомляв Укрінформ, за рішенням Ради національної безпеки і оборони проросійська фракція «Опозиційна платформа – За життя» призупинила діяльність у Верховній Раді.

У парламенті створили депутатську групу «Платформа за життя і мир». До її складу ввійшли 25 колишніх нардепів від ОПЗЖ.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Компанія Microsoft знайшла серйозну вразливість у Android-застосунках

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua