News.ua


Австрійський страховик Uniqa виходить із Росії

Август 25
07:36 2023


Одна з найбільших страхових груп світу Uniqa повністю продає свій російський бізнес й виходить із країни.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це пише Reuters.

“Австрійські Uniqa та Raiffeisen Bank продадуть свої частки у компанії Raiffeisen Life російському страховику Renaissance Life, поповнивши перелік Західних компаній, які згортають бізнес у Росії”, — йдеться у матеріалі. 

Зазначається, що сторони домовилися тримати процес купівлі-продажу, який триватиме пів року, у таємниці. “Ця угода значить, що ми виходимо із Росії”, — сказав з цього приводу член Ради директорів Uniqa Вольфганг Кіндл. 

Reuters зауважує, що Uniqa володіла 75% Raiffeisen Life, а група Raiffeisen Bank мала решту 25%. “Західні компанії погодилися продати своє російське майно або передати його місцевим управлінцям, вживаючи кроки для дотримання санкцій, запроваджених через війну в Україні, а також для того, аби убезпечитися від погроз Кремля, що іноземні активи можуть бути конфісковані”, — пояснює агентство.

Читайте також: Французький виробник шин Michelin продав свої активи у Росії

Утім на переконання експертів, втрати Uniqa та Raiffeisen Bank від цієї операції будуть незначними. “Протягом перших шести місяців 2023-го року, технічні результати Uniqa в Росії впали до 5,8 млн євро, хоча в першій половині 2022-го року вони становили 8,5 млн євро”, — зауважує Reuters.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Зеленський подякував Австралії за новий пакет допомоги

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua