News.ua


В Україні помітили чудернацький автомобіль

Июль 02
14:54 2021

Водії Західної України у соціальних мережах діляться світлинами та відео незвичного транспортного засобу з сонячними панелями. Зокрема, одномісний сонцемобіль фіксували водії на трасі Долина – Івано-Франківськ. Бачили його і в самому Франківську, інформує «Главком» з посиланням на видання «Курс».

Також він був помічений у Заболотові, Отинії та Коломиї.

Як зазначають користувачі, точно такий транспортний засіб бачили й у Польщі, коли той рухався в бік українського кордону.

Логотипи на корпусі вказують, що водій, ймовірно, бере участь у міжнародному марафоні на електровелосипедах Sun Trip.

soncemobil-2

Стартував марафон 16 червня у Брюсселі. Його протяжність 10 000 кілометрів.

У гонці 2021 року беруть участь 32 електровелосипеди з сонячними батареями. Серед учасників – спортсмени, фанати техніки і любителі пригод.

Sun Trip отримує фінансову підтримку від Європейської комісії, яка бажає популяризувати використання велосипедів і сонячної енергії у всій Європі. Історія цієї велогонки почалася з того, що французький велосипедист Флоріан Баї відправився в 2010 році з Франції до Японії і подолав більше як 10 000 кілометрів на велосипеді з електроприводом і сонячними батареями. Після подорожі Баї вирішив організувати ралі.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Українські хакери та ГУР атакували дочірню компанію російської «МТС»

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua