News.ua


Вірус, який атакував весь світ, могли запустити пов’язані з Росією хакери – ЗМІ

Май 13
17:57 2017

Вірус, який атакував весь світ, могли запустити пов’язані з Росією хакери – ЗМІ
Угрупування хакерів "Shadow Brokers", яких звинувачують у кібератаці на комп’ютери в різних куточках світу, можуть бути пов’язані з Російською Федерацією, інформує replyua.net з посиланням на Укрінформ.
Таку інформацію оприлюднили журналісти британського видання The Telegraph. За даними ЗМІ, кіберзлочинці ймовірно мають зв’язки з Москвою, яка таким чином хотіла помститися за авіаудари Сполучених Штатів Америки по Сирії. Журналісти зазначили, що саме групою хакерів "Shadow Brokers", було вкрадено програмне забезпечення, яке розробили співробітники Агентства нацбезпеки США. Відповідні програми дають змогу отримати доступ до будь-яких комп’ютерів, які працюють на основі Microsoft Windows, і були розроблені американськими спецслужбами з метою отримання доступу до ПК, які використовують терористи. Хакери використали це на власну користь рівно за тиждень після того, як Дональд Трамп дав наказ американській авіації нанести удар по Сирії. В експертних колах існує припущення, що ці терміни говорять про те, що у цієї групи є зв’язки з РФ.
Крім того, слід зауважити, що після здійсненого авіаудару, група "Shadow Brokers" оприлюднила звернення, в якій хакери звинуватили Трампа у «зраді тих громадян, які за нього голосували.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

У червні може початися шлях до справедливого миру — Президент

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua