News.ua


Кремль намагається заперечувати використання своїми військами Starlink Ілона Маска

Февраль 12
15:23 2024

У понеділок Кремль заявив, що супутникова інтернет-система Ілона Маска Starlink не була ані сертифікована для використання в Росії, ані офіційно постачалася в Росію, а тому не може використовуватися.

Україна, яка використовувала Starlink для військового зв’язку протягом усього конфлікту з Росією, заявила в неділю, що російські війська використовували Starlink у частинах України, які вони контролюють.

У розмові з журналістами прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков сказав: «У нас це не сертифікована система, відповідно, вона офіційно сюди не поставляється і офіційно не поставляється. Відповідно, вона ніяк офіційно не може використовуватися».

«Тому тут, мабуть, не варто втручатися в дискусію між київським режимом і підприємцем Маском», — сказав він, маючи на увазі український уряд.

У заяві Головного управління розвідки Міністерства оборони України в неділю повідомили, що термінали Starlink використовуються такими підрозділами, як російська 83-я десантно-штурмова бригада, яка веде бої поблизу міст Кліщіївка та Андріївка на сході Донецької області.

У дописі на X у неділю Маск сказав: «Наскільки нам відомо, жодні Starlinkи не були продані Росії прямо чи опосередковано».

«У низці неправдивих новин стверджується, що SpaceX продає термінали Starlink Росії», — сказав Маск у дописі на X, який йому також належить. «Це категорична неправда».

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Universal Music Group і TikTok уклали нову угоду

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua