News.ua


Компанія Huawei повертається до п’ятірки лідерів на китайському ринку смартфонів

Январь 26
16:29 2024

Canalys нещодавно оприлюднила останні дані про ринок мобільних телефонів Китаю за останній квартал 2023 року. Звіт показує, що падіння ринку мобільних телефонів Китаю сповільнилося в четвертому кварталі. За цей період поставки смартфонів склали 73,9 млн одиниць, що лише на 1% менше, ніж за аналогічний період минулого року.

У п’ятірку лідерів продажів увійшли Apple, Honor, Vivo, Huawei і Xiaomi. Примітно, що Huawei відзначила значне збільшення поставок на 47% порівняно з минулим роком, що повернуло їх у п’ятірку лідерів на четверту позицію.

Canalys-China-Q4-2024-smartphone-shipment-report.webp (32 KB)

Розбираючи підсумки, Apple лідирувала з 17,5 мільйонами одиниць, відвантажених у четвертому кварталі, що на 6% більше, ніж минулого року.  Honor посів друге місце з часткою ринку в 16% і 11,7 мільйонами відвантажених одиниць. Vivo посіла третє місце, продавши 11,3 мільйона одиниць. 

Huawei, збільшивши обсяг поставок на 47%, поставила 10,4 мільйона одиниць, забезпечивши собі четверте місце. За словами Лукаса Чжуна, дослідницького аналітика Canalys, повернення Huawei здебільшого пов’язане з «Mate 60 Pro, який використовує мікросхеми Kirin власної розробки та інноваційні функції, як-от супутникові дзвінки». Xiaomi завершила п’ятірку лідерів з 9,5 мільйонами відвантажених одиниць. 

Тим часом за весь 2023 рік поставки смартфонів у Китаї впали на 5% до 273 мільйонів одиниць. Apple досягла важливої ​​віхи, вперше очоливши річний графік поставок у материковому Китаї, з невеликим збільшенням поставок на 1% і часткою ринку, яка зросла до 19%. 

1China-smartphone-shipment-2024.webp (29 KB)

Vivo, Oppo та Honor займали стабільну частку ринку в 16% з річними поставками 44,5 млн, 43,9 млн і 43,6 млн одиниць відповідно. 

Xiaomi зберегла п’яте місце на ринку з часткою 13%. Компанія Huawei, яка посіла шосте місце, відзначила значне зростання: її частка на ринку зросла з 8% у 2022 році до 12% у 2023 році, а кількість поставок збільшилася на 48%.

Источник: portaltele.com.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

У Великій Британії заборонять слабкі паролі на пристроях

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua