News.ua


ЗСУ намагаються відсунути ворога хоча б на 20 кілометрів від води на Херсонщині — Гуменюк

Март 12
09:23 2023


Сили оборони намагаються відсунути ворога хоча б на 20 км від зрізу води на Херсонщині.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» сказала начальник об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передає Укрінформ.

«Позиції ворога можуть розгортатися на тих територіях, з яких він досягає Правобережжя. Сили оборони працюють, аби вибити їх зі смуги хоча б 20 км від зрізу води, щоб ці обстріли припинити або критично зменшити. Тим не менш ворог намагається вишукувати способи розташування озброєння навіть серед будинків місцевих мешканців на тимчасово окупованому Лівобережжі», — сказала Гуменюк. 

За її словами, загарбники продовжують обстрілювати місцеве населення з метою залякування.

Читайте також: Висадка російських ДРГ в акваторії Херсона неможлива – тактична група «Грім»

«Обстрілюючи з мінометів ті ж самі Олешки, вони видають це за зворотню роботу Сил оборони в противагу тим обстрілам, які зробили самі», — сказала Гуменюк.

Вона додала, що робота Сил оборони по ворожих РСЗВ та артилерійських установках має свої результати. Втім поки що безпеку в регіоні Сили оборони гарантувати не можуть, тому мешканцям Правобережжя варто або евакуюватися з населених пунктів, які розташовані критично близько до зони обстрілу, або облаштовувати та використовувати укриття. 

Як повідомляв Укрінформ, минулої доби, за даними Генерального штабу ЗСУ, ворог завдав по Україні 12 авіаційних, 5 ракетних ударів та здійснив 56 обстрілів з РСЗВ.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Роспропаганда намагається маніпулювати темою президентських виборів в Україні — ЦПД

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua