News.ua


Зеленський утворив 8 військових адміністрацій у населених пунктах Донеччини

Март 30
19:10 2022


Президент Володимир Зеленський утворив на базі семи військово-цивільних адміністрацій населених пунктів Донецької області сім військових адміністрацій та Дружківську міську військову адміністрацію Краматорського району.

Відповідний указ №188/2022 опублікований на сайті глави держави, повідомляє Укрінформ.

«Утворити на базі військово-цивільних адміністрацій населених пунктів Донецької області, утворених указами Президента України від 19 лютого 2021 року № 61/2021 «Про утворення та реорганізацію військово-цивільних адміністрацій у Донецькій області» та від 26 травня 2021 року № 210/2021 «Про утворення військово-цивільної адміністрації», такі військові адміністрації населених пунктів», — ідеться в документі.

Згідно з указом на Донеччині утворено такі військові адміністрації:

— Авдіївську міську військову адміністрацію Покровського району;

— Вугледарську міську військову адміністрацію Волноваського району;

— Мар’їнську міську військову адміністрацію Покровського району;

— Очеретинську селищну військову адміністрацію Покровського району;

— Світлодарську міську військову адміністрацію Бахмутського району;

— Слов’янську міську військову адміністрацію Краматорського району;

— Торецьку міську військову адміністрацію Бахмутського району.

Зазначається, що у зв’язку з утворенням військових адміністрацій населених пунктів, зазначених у частині першій цієї статті, повноваження відповідних військово-цивільних адміністрацій населених пунктів припиняються з дня початку здійснення відповідною військовою адміністрацією своїх повноважень.

Крім того, утворено Дружківську міську військову адміністрацію Краматорського району.

Також Президент підписав розпорядження № 38/2022-рп — № 45/2022-рп про призначення керівників вказаних військових адміністрацій.

Так, начальником Мар’їнської МВА став Юрій Григулець, Вугледарської МВА – Сергій Новіков, Авдіївської МВА – Віталій Барабаш, Торецької МВА – Василь Чинчик, Слов’янської МВА — Вадим Лях, Світлодарської МВА – Сергій Гошко, Очеретинської селищної військової адміністрації – Микола Коваленко, Дружківської МВА – Сергій Боєвський.

Як повідомлялося, 24 лютого після повномасштабного військового вторгнення на територію України російських військ Президент Володимир Зеленський підписав указ про утворення в усіх областях військових адміністрацій. Обласні та Київська міська державні адміністрації набувають статусу відповідних військових адміністрацій, а голови цих адміністрацій – начальників військових адміністрацій, йдеться в указі.

Фото: ОП

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

стан законодавчого регулювання й аналіз можливості його модернізації

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua