News.ua


Європарламент закликав Зеленського ветувати закон про декларування

Сентябрь 08
00:18 2023

Депутати Європейського парламенту закликали президента України Володимира Зеленського повернути закон про електронне декларування (№9534) до Верховної Ради з вимогою негайно відкрити реєстр декларацій.

Про це повідомив депутат Європарламенту Міхаель Ґалер, який опублікував текст звернення, передає Укрінформ.

Петиція з аналогічним закликом до Зеленського від українців набрала 25 тисяч необхідних голосів за рекордні три години. Сам Президент перед цим заявив, що ухвалить рішення щодо підписання закону лише після консультацій.

Окрім того, Європарламент радить повністю накласти вето на законопроєкт №9587-д, який Рада також ухвалила 5 вересня.

Як писала фундація DEJURE, він має шкідливу правку: у разі брехні в декларації на суму до 1,3 млн гривень порушнику загрожує штраф від 17 тисяч грн — після сплати цього штрафу чиновника не вважатимуть таким, що притягувався до відповідальності. Тобто не вноситимуть до відповідного реєстру.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

У Варшаві намагалися підпалити синагогу «коктейлями Молотова»

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua