News.ua


у польському Катовіце випустили на маршрут безпілотні автобуси

Май 01
12:39 2024

Польща стала однією з перших європейських країн, де впроваджують безпілотні пасажирські автобуси. Транспорт буде курсувати вулицями міста Катовіце — щоправда, поки їхній маршрут складатиме 2 км, а у салоні буде знаходитись водій-оператор, який у разі складнощів «допоможе» штучному інтелекту. Але — підкреслимо — автобуси все одно працюватимуть абсолютно автономно.

Електробуси Blees BB-1 спочатку тестували на маршруті без пасажирів впродовж кількох місяців. А з 26 квітня вирішили, що їх використання є вже цілком безпечним — настільки, що в салон можна запускати пасажирів. Про це повідомляє сайт Katowice24.

Blees BB-1 возитимуть пасажирів від вулиці Французька до міського парку в Долині трьох ставків, у будні, з 08:00 до 16:00. Протяжність маршруту становить 2 км. Повідомляється, що автобуси пересуватимуться по маршруту в повністю автономному режимі, проте в кабіні залишатиметься водій-оператор, який зможе за потреби в екстремальній ситуації взяти керування на себе.

Зазначимо, що у парках Катовіце чимало велосипедистів та ролерів. Пілотна експлуатація Blees BB-1 з невеликими перервами триватиме до 3 червня. Після цього міська влада вирішить, чи залишати маршрут.

Додамо: безпілотні електробуси BB-1 розроблений компанією Blees із польського міста Глівіце. Вони розраховані на 15 пасажирів та здатні розвивати швидкість до 25 км/год. Акумуляторна батарея на 58 кВт∙год забезпечує запас ходу в 200 км.

Источник: fin.informator.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Модный свадебный макияж 2024: главные тренды

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua