News.ua


Нотаріат під прицілом хакерів: у РНБО закликають створити централізовану систему кіберзахисту

Май 01
12:35 2024


Керівник управління забезпечення діяльності Національного координаційного центру кібербезпеки при РНБО Сергій Прокопенко заявив про необхідність підвищити рівень кібербезпеки та посилити захист у всіх інформаційних системах нотаріату.

Про це він сказав під час виступу на конференції «Пошук ефективних шляхів захисту інформації в єдиних та державних реєстрах, інших інформаційних системах, що використовуються нотаріусами України для виконання їх функцій», передає Укрінформ з посиланням на сторінку РНБО у Фейсбуці.

«Нотаріат під прицілом фінансово-мотивованих кіберзлочинців та хакерських груп, підконтрольних спецслужбам Росії. Необхідно невідкладно запровадити централізовану систему захисту, яка забезпечить ефективну протидію сучасним загрозам. НКЦК готовий сприяти Нотаріальній палаті Україні та Мін’юсту у вирішенні цього питання», — запевнив Прокопенко.

У своєму виступі він також зосередив увагу на ефективних рішеннях протидії фішингу, який є одним з основних видів кібератак, з якими стикаються нотаріуси та державні реєстратори. Прокопенко підкреслив необхідність впровадження заходів з підвищення кібербезпеки та посилення захисту у всіх інформаційних системах нотаріату.

Читайте також: Рада ухвалила поетапне впровадження Єдиної судової інформаційно-комунікаційної системи

Як повідомляв Укрінформ, віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у лютому анонсував, що в Україні цієї весни мають з’явитися перші послуги електронного нотаріату.

Фото: Рада національної безпеки і оборони України / Фейсбук

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

7 стратегий, чтобы пережить тяжелый день

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua