News.ua


Україна закликала латвійський бізнес долучатися до відбудови

Май 22
20:18 2023


Україна розраховує на підтримку латвійського бізнесу у відбудові країни та пропонує, аби національна Експортно-кредитна агенція розглянула можливість фінансувати не тільки торговельні контракти, а й інвестиційні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінекономіки за підсумками зустрічі першого віцепрем’єр-міністра – міністра економіки України Юлії Свириденко з делегацією Латвії на чолі з міністром економіки Ілзе Індріксоне.

«Ми вже розуміємо, за якою економічною моделлю буде відбуватися відбудова України. Саме під час війни ми зрозуміли, які у нас є основні переваги перед іншими країнами. Тому саме на них ми будемо робити ставку при відбудові — цифрові технології, «зелена» енергетика, аграрна галузь та оборонно-промисловий комплекс», — сказала Свириденко.

У Мінекономіки наголошують, що саме доступ до фінансування є надзвичайно важливою та актуальною проблемою для бізнесу сьогодні.

«У нас є державна фінансова допомога, але зрозуміло, що наймасштабніша відбудова в Європі з часів Другої світової війни буде відбуватися здебільшого за рахунок приватного капіталу. Тому ми запрошуємо латвійський бізнес до України і пропонуємо, щоб національна Експортно-кредитна агенція розглянула можливість фінансувати не тільки торгові контракти, а й інвестиційні», — зауважила Свириденко.

Читайте також: Для відбудови України використають 3D-принтер, яким зводять школу у Львові

Від імені уряду вона запросила латвійський бізнес узяти участь у міжнародній конференції з питань відновлення України, яка відбудеться в Лондоні наприкінці червня.

Ще одним напрямком співпраці між Україною і Латвією може стати обмін досвідом щодо підтримки малого та середнього бізнесу. Адже саме цей бізнес показав найбільшу адаптивність під час війни.

За словами Індріксоне, латвійський бізнес зацікавлений у нових напрямках співпраці в галузі інформаційних технологій та інновацій.

Як повідомляє Укрінформ, міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов та міністр економіки Латвійської Республіки Ілзе Індріксоне обговорили подальшу співпрацю, зокрема участь Латвії у відбудові України.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

У Польщі назвали цілі кібератак російських шпигунів

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua