News.ua


Новини 8 травня: наслідки чергової атаки РФ по енергооб'єктах, Сенниченка заочно заарештували

Май 08
21:40 2024

Про російську атаку по енергооб’єктах. Ворог атакував об’єкти енергетичної інфраструктури у 6 областях. У вечірні години можливе застосування обмеження споживання електроенергії.
Диспетчерський центр «Укренерго» вимушений обмежити енергопостачання промисловості та бізнесу з 18:00 до 23:00.
Після масованої атаки РФ по енергоінфраструктурі України 8 травня втрата генерації електроенергії є досить суттєвою — імпорт електроенергії з Європи не здатен повністю перекрити дефіцит в енергосистемі.
Про Одесу і зерно. Голова Одеської ОВА Олег Кіпер у серпні 2023 року видав наказ про посилення митного контролю в регіоні, який водив особливі правила для вивезення агропродукції на експорт з Одещини. По суті, на території регіону ввели окремі митні правила — не такі, як на всій іншій території України.
Про кошти від заморожених активів РФ. Постійні представники країн-членів Євросоюзу 8 травня схвалили передання надходжень від оподаткованих надприбутків заморожених російських активів Україні, що є останнім кроком для введення в дію цього механізму.
Про Raiffeisen. Австрійський Raiffeisen Bank International після тиску з боку Вашингтона, який вимагав скасувати угоду, відмовився від планів викупити за 1,5 млрд євро заморожені акції російського олігарха Олега Дерипаски в австрійській будівельній компанії Strabag.
Про Сенниченка. У вівторок слідчий суддя ВАКС підтримав позицію прокурора САП та обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою колишньому Голові Фонду державного майна України Дмитру Сенниченку.
Ексклюзив ЕП
Ера маленького інвестора. Чому українець з $5 тисячами стане головним гравцем на ринку нерухомості
Як змінюється інвестиційний ландшафт на ринку нерухомості в часи великої війни і куди можна вкласти 5-10 тисяч доларів та отримати прибуток?
«Кожен другий український стартап, що переїхав до Польщі, хоче повернутися». Міністр цифровізації Польщі
ЕП поговорила з польським міністром Кшиштофом Гавковським про українські ІТ-компанії та спеціалістів у Польщі, кібератаки з РФ, «Дію» та mObywatel, TikTok і Telegram.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

«Легалізований даркнет». У ГУР заявили про необхідність державної регуляції Telegram

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua