News.ua


«Слуга народу» пропонує Раді цього тижня розглянути пакет антиолігархічних законопроєктів

Сентябрь 20
10:19 2021

Фракція «Слуга народу» пропонує включити до порядку денного Верховної Ради цього тижня пакет антиолігархічних законопроєктів.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомила речниця фракції Юлія Палійчук.

«Фракція політичної партії «Слуга народу» не погоджується із запропонованим Апаратом Верховної Ради порядком денним на поточний пленарний тиждень і пропонує Погоджувальній раді власну версію. Вона включає готовий до розгляду антиолігархічний пакет. Це законопроєкти: №5599 щодо олігархів, № 5600 про наповнення бюджету», — ідеться у повідомленні.

Також фракція «Слуга народу» пропонуватиме Погоджувальній раді розглянути й затвердити процедуру постатейного розгляду цих законопроєктів.

Читайте також: Законопроект про деолігархізацію розрахований на десять років – Разумков

«Нагадуємо, що, згідно із Законом України «Про Регламент Верховної Ради України», пропозиції щодо проєкту порядку денного узагальнюються апаратом Верховної Ради, після чого вони обговорюються та схвалюються Погоджувальною радою», — зазначає Палійчук.

Як повідомляв Укрінформ, 17 вересня Комітет ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендував парламенту ухвалити в другому читанні законопроєкт №5599 “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов’язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)”. Верховна Рада ухвалила проєкт у першому читанні 1 липня.

Читайте також: РНБО запустила систему моніторингу олігархів

Також 17 вересня Комітет ВР з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував парламенту ухвалити у другому читанні законопроєкт №5600 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень». Верховна Рада 1 липня ухвалила проєкт у першому читанні.

Фото: пресслужба Слуги народу

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Учені побудують перший у світі «корисний» квантовий комп’ютер: що він робитиме

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua