News.ua


Сили оборони відбили низку ворожих атак під Кліщіївкою, Мар’їнкою і Роботиним

Сентябрь 18
19:40 2023


Сили оборони України успішно відбили низку ворожих атак на Бахмутському, Мар’їнському та Запорізькому напрямках, загалом протягом доби на фронті відбулися понад 20 бойових зіткнень.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 понеділка, 18 вересня, передає Укрінформ.

Оперативна обстановка на сході та півдні України, за даними Генштабу, залишається складною.

На Мелітопольському напрямку наступальна операція Сил оборони триває. На Бахмутському напрямку українські захисники продовжують здійснювати наступальні (штурмові) дії, знищують ворога та крок за кроком звільняють захоплені ним території.

Авіація Сил оборони України протягом доби завдала по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки російської армії вісім ударів.

Підрозділи ракетних військ ЗСУ зі свого боку уразили два райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога, також його зенітно-ракетний комплекс, пункт управління та шість артилерійських засобів.

Російські загарбники протягом доби здійснили загалом 17 ракетних і 33 авіаційні удари та 26 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони і населених пунктах. Зокрема, уночі росіяни атакували Україну ракетами й дронами-камікадзе Shahed-136/131.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєвих змін не зазнала, ознаки формування наступальних угруповань не виявлені. Визначені підрозділи Збройних сил Білорусі виконують завдання в прикордонних з Україною районах.

На Сіверському і Слобожанському напрямках Росія зберігає військову присутність у прикордонних районах. На цих ділянках фронту ворог продовжує обстрілювати зі своєї території українські населені пункти. Зокрема, з артилерії й мінометів атакував понад 15 міст і сіл, серед яких – Блешня Чернігівської області, Нововасилівка, Стара Гута, Гірки, Павлівка, Високе й Попівка Сумської області, Одноробівка, Стрілеча, Вовчанськ, Озерне і Строївка Харківської області.

На Куп’янському напрямку російські війська били з авіації по районах Берестового, Копанки та Шийківки Харківської області, з артилерії й мінометів обстрілювали Дворічну, Синьківку, Петропавлівку, Іванівку та Кислівку Харківської області.

На Лиманському напрямку авіаційних ударів загарбники завдали поблизу Білогорівки Луганської області й Новосадового Донецької області. Від вогню ворожих мінометів й артилерії тут постраждали понад 10 населених пунктів, зокрема Невське й Білогорівка Луганської області, Спірне, Роздолівка й Миколаївка Донецької області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони успішно відбили низку російських атак у районі Кліщіївки Донецької області. У районі Андріївки росіяни намагалися відновити втрачене положення, але успіхів не досягли.

Авіаційного удару загарбники завдали в районі Бахмута, артилерійських і мінометних – по більш ніж 10 населених пунктах, серед яких – Маркове, Бахмут, Часів Яр, Іванівське та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку російська армія вдарила з авіації в районі Авдіївки, з артилерії й мінометів атакувала близько 10 населених пунктів, зокрема Калинове, Олександропіль, Тоненьке, Сєверне, Первомайське та Карлівку Донецької області.

На Мар’їнському напрямку протягом доби Сили оборони успішно відбили майже 10 ворожих атак у районі Мар’їнки. Від вогню російських мінометів й артилерії потерпали Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка, Новомихайлівка й Катеринівка Донецької області.

У районі Красногорівки загарбники завдали авіаційного удару.

На Шахтарському напрямку російська авіація вдарила поблизу Вугледара й Старомайорського. Під вогнем ворожих мінометів й артилерії опинилися Водяне, Вугледар, Пречистівка, Золота Нива, Благодатне, Урожайне та Рівнопіль Донецької області.

На Запорізькому напрямку Сили оборони успішно відбили атаки росіян у районі Роботиного Запорізької області. Під артилерійські й мінометні удари ворога тут потрапили понад 15 населених пунктів, зокрема Малинівка, Гуляйполе, Чарівне, Новоандріївка, П’ятихатки та Плавні Запорізької області.

Біля Малої Токмачки й Роботиного загарбники завдали авіаційних ударів.

На Херсонському напрямку російська армія била з авіації в районах Веселого, Одрадокам’янки та Миколаївки Херсонської області. Артилерійських і мінометних ударів ворога на цій ділянці фронту зазнали близько 10 населених пунктів, серед яких – Золота Балка, Республіканець, Козацьке, Микільське й Томина Балка Херсонської області.

Як повідомляв Укрінформ, уночі 18 вересня Російська Федерація вкотре атакувала Україну крилатими ракетами повітряного базування й ударними безпілотниками типу Shahed-136/131.

Протиповітряною обороною знищені 18 із 24 ворожих дронів та всі 17 ракет типу Х-101/Х-555/Х-55.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Банки в управлінні Фонду гарантування вкладів у квітні отримали ₴701,6 мільйона

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua