News.ua


Штати пов’язують останні кібератаки в Україні з діями РФ – Білий дім

Февраль 24
00:46 2022

Сполучені Штати продовжують встановлювати, хто саме причетний до нових масштабних кібератак в Україні, однак уже зараз наголошують, що нинішні дії відповідають попереднім нападам з боку Російської Федерації.

Про це заявила в середу під час брифінгу в Вашингтоні речниця Білого дому Джен Псакі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу

«Ми поки що не встановили, хто стоїть за цими діями», — зауважила представниця Білого дому, додавши, що це не робиться так швидко.

Читайте також: Зеленський обговорив із прем’єром Нідерландів санкції проти РФ і протидію кібератакам

Однак, за її словами, у Вашингтоні вважають, що нинішні атаки відповідають попереднім хакерським нападам, проведеним минулого тижня російською владою з метою дестабілізувати ситуацію в Україні.

«Ми спілкуємося з українською стороною щодо їхніх потреб у сфері кібербезпеки, в тому числі це відбувалося сьогодні. Ми будемо діяти швидко, щоб проаналізувати це (останній кібернапад – ред.), а також що потрібно зробити у відповідь», — зауважила представниця адміністрації США.

Читайте також: Після масштабної DDoS-атаки деякі вебресурси та банки працюють з перебоями

Як повідомляв Укрінформ, у середу в Україні стався черговий кібернапад на системи урядових установ. Зокрема, не відкривалися сайти Верховної Ради, Кабінету Міністрів, низки міністерств — закордонних справ, енергетики, реінтеграції. З перебоями працювали офіційні вебресурси Служби безпеки, МВС та Міноборони. Крім того, про DDoS-атаки повідомили деякі банківські установи.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Фінляндія вже спрямувала на підтримку України майже €3 мільярди

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua