News.ua


Росія хоче створити на кордонах з Україною і країнами Балтії 20 військових частин

Май 31
15:38 2021

У Росії сформують 20 нових військових частин у Західному військовому окрузі, що межує з Україною, Білоруссю, країнами Балтії та Фінляндією.

Про це заявив міністр оборони РФ Сергій Шойгу на колегії міністерства, передає Укрінформ з посиланням на «Коммерсантъ».

«Дії наших західних колег руйнують систему безпеки у світі та змушують нас вжити заходів адекватної протидії. Ми постійно вдосконалюємо бойовий склад військ. До кінця року в Західному військовому окрузі буде сформовано близько 20 з’єднань і військових частин», — заявив Шойгу.

За його словами, це буде «синхронізовано з постачанням сучасного озброєння і військової техніки» — в 2021 році планується поставити близько 2 тис. одиниць зброї у війська РФ.

Читайте також: Кулеба про ситуацію на кордоні з РФ: «Це відведення військ без відведення»

Як повідомлялося, з кінця березня на кордоні з Україною і в окупованому Криму Росія сконцентрувала близько 150 тисяч військових і важке озброєння. Українська розвідка заявила про загрозу вторгнення російських військ.

Пізніше Москва оголосила про відведення з 23 квітня військ від кордону з Україною під приводом «успішного завершення навчань», але водночас залишає власну військову присутність і технічні засоби навколо кордонів України та на тимчасово окупованих територіях.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Сколько зарабатывают премьер и вице-премьер Украины: ответ

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua