News.ua


Росія не задіяла під час атак кораблі в Чорному морі через проблеми з логістикою — ВМС

Январь 03
14:56 2024


Російська Федерація відчуває проблеми з логістичним забезпеченням кораблів в акваторії Чорного моря, тому не застосовувала їх під час останніх ракетних обстрілів України.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук.

«Станом на ранок сьогодні взагалі не було носіїв (ракетоносіїв в Чорному морі — ред.), незважаючи на те, що погодні умови досить сприятливі для виходу подібних одиниць в море. Ці одиниці, в принципі, фактично є всепогодними. Єдине, що зранку перебувало 3 кораблі (не носії), і один — в акваторії Азовського моря. Що стосується участі цих одиниць, в першу чергу вони відчувають проблеми з логістичним забезпеченням. Неодноразово я казав, що військово-морська база основна — це Севастополь. Ракети знаходяться в Севастополі і навіть якщо їх перемістити до Новоросійська, станом на зараз підтвердженої інформації, що вони туди перемістили обладнання, яке здатне завантажувати ці крилаті ракети на носії, нема. Тому це може бути основною причиною, що стало наслідком протидії з боку Сил оборони і безпеки Чорноморському флоту так званої РФ в акваторії Чорного моря», — заявив Плетенчук.

Читайте також: В Україні з 29 грудня від атак Росії загинули 90 цивільних — ООН

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 2 січня 2024 року ворог повторив масовану атаку засобами повітряного нападу різних типів, як це було кілька днів тому — 29 грудня 2023 року. Силами та засобами Повітряних сил, у взаємодії із підрозділами Сил оборони України знищено 72 повітряні цілі: 10 із 10 аеробалістичних ракет Х-47М2 «Кинджал»; 59 із 70 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55; 3 із 3 крилаті ракети «Калібр».

Керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк повідомила, що Російська Федерація здійснювала пуски ракет по території України з Каспійського моря, використовуючи складний маршрут. Ракети «Калібр» з акваторії Чорного моря не використовувались.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Інформація про нібито відставку Умєрова є фейком — ЦПД

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua