News.ua


Путінові кортить поставити нормандський процес на паузу, та в ЄС проти цього – Геращенко

Май 05
20:06 2017

Путінові кортить поставити нормандський процес на паузу, та в ЄС проти цього – Геращенко

Маю відкорегувати свій попередній допис, у якому дещо розпливчасто виклала свою позицію щодо нормандського процесу.

Очевидно, що виборча кампанія і зануреність у внутрішні проблеми є зараз важливими і ключовими для наших європейських партнерів по нормандському формату. Очевидно, що Путін і РФ хочуть цим скористатися та поставити нормандський і похідний від нього мінський процеси на паузу. І роблять усе, аби відтягнути виконання Мінських угод. І це впливає на вирішення тих питань, які ми обговорюємо в Мінську і які залишаються заблокованими.

Натомість варто подякувати нашим європейським партнерам, що попри все тема Донбасу залишається важливою. І під час останньої зустрічі Меркель із Путіним, пані канцлерка неоднозначно дала зрозуміти російському лідерові, що санкції залишаться до повного виконання Мінська. Й останні заяви лідера президентської кампанії у Франції Макрона про необхідність виконання Мінських угод свідчать про послідовну політику Франції.

Інше питання, що РФ шукає будь-якого привду для дискредитації та нівелювання як нормандського формату, так і мінського процесу. Тобто Путін хотів би поставити нормандський процес на паузу. Але й ми, й наші партнери проти цього.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Мадонна завершила світове турне безкоштовним концертом у Бразилії

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua