News.ua


Псевдокерівнику захопленої рф Нової Каховки повідомили підозру

Апрель 18
05:06 2022


Правоохоронці повідомили про підозру у колабораційній діяльності псевдокерівнику захопленої рф Нової Каховки.

Про це пресслужба Офісу генерального прокурора поінформувала у Телеграмі, передає Укрінформ.

«​​За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру мешканцю міста Києва у колабораційній діяльності (ч. 1, 5 ст. 111-1 КК України)», — уточнюється у повідомленні.

За даними слідства, підозрюваний в умовах воєнного стану 2 квітня 2022 прийняв пропозицію співпраці від представників збройних сил рф та був проголошений керівником тимчасово-цивільної адміністрації міста Нова Каховка Херсонської області.

«У подальшому чоловік неодноразово публічно закликав жителів населеного пункту до співпраці зі збройними силами держави-агресора. У своїх соціальних мережах він зазначив про необхідність налагодження зв’язків з державою-агресором та публічно заперечував необхідність надання місцевому населенню гуманітарної допомоги від української влади», — поінформували у відомстві.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Подільського УП ГУ Нацполіції у м. Києві за матеріалами Департаменту захисту національної державності СБУ.

Читайте також: Евакуація з Бердянська не відбулася — загарбники не пропустили колону автобусів

Як повідомлялося, правоохоронці повідомили про підозру жителю Бердянська Запорізької області, який погодився з пропозицією російських загарбників та добровільно взяв на себе виконання обов’язків «мера».

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

ДБР із початку року розслідувало 165 справ щодо загрози економічній безпеці

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua