News.ua


Прикордонники не фіксують загрозливих змін з боку білорусі

Сентябрь 29
16:21 2022


Наразі на кордоні з білоруссю загрозливих змін не відбувається, але сили оборони України готові дати адекватну відповідь у разі наступу ворога.

Про це сказав у Military Media Center директор Департаменту охорони державного кордону Адміністрації Державної прикордонної служби України генерал-майор Леонід Баран, передає кореспондент Укрінформу.

«Загрозливих змін в обстановці та характері дій білоруських збройних сил безпосередньо на кордоні наразі не відзначається. Вони продовжують заходи з прикриття кордону, чисельний склад суттєво не змінюється. Підрозділи міняються на ротаційній основі. Водночас сили оборони України ніколи не виключали і не виключають, що зс білорусі можуть бути втягнуті у війну проти України», — сказав директор Департаменту.

Він нагадав, що в Україні добре пам’ятають, що білорусь підігрує і сприяє ворогу. Адже підступний наступ значної частини російських військ відбувся саме з білорусі. Тому на білоруській ділянці не припиняються комплексні заходи з посилення захищеності державного кордону, нарощення спроможності спільних дій сил оборони України та їх готовності до можливої ескалації ситуації.

Читайте також: білорусь готує місця для розміщення 20 тисяч мобілізованих із рф — розвідка

За словами генерал-майора, на сьогодні на кордоні з білоруссю усі складові сил оборони спільно відпрацьовують дії у разі загострення ситуації. Зокрема відпрацьовуються завдання інженерного облаштування оборонних позицій і мінування території.

«Підрозділи спільно тренуються проводити зачистку від ворога і ліквідацію диверсійно-розвідувальних груп і збройних формувань. Тому якщо з боку білорусі підуть війська, то вони отримають всю адекватну відповідь. Під такою ж пильною увагою сил оборони залишається і придністровський сегмент на кордоні з Молдовою», — запевнив директор Департаменту охорони державного кордону Адміністрації ДПСУ генерал-майор Леонід Баран.

Як повідомлялося, російські найманці ПВК «Ліга» прибули до мінська для підготовки провокацій на українському кордоні.

У білорусі готують місця для розміщення 20 тисяч мобілізованих військових з російської федерації.

Фото dpsu.gov.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

У нових «розумних» годинниках Samsung з’явиться функція моніторингу цукру в крові

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua