News.ua


Україна наступного тижня проведе переговори з Туреччиною про співпрацю у сфері БПЛА

Июль 20
21:07 2023


Україна наступного тижня проведе перемовини з Туреччиною про співпрацю у сфері безпілотної авіації та авіаційної техніки високих технологій в рамках Міжнародної виставки оборонних технологій IDEF 2023 у Стамбулі.

Про це повідомив посол України в Туреччині Василь Боднар на брифінгу на тему: «Зерновий коридор» – якими можуть бути альтернативи угоди» в Медіацентрі Україна-Укрінформ.

«Наступного тижня буде велика оборонна виставка, в ній братимуть участь представники України, і там очікується продовження тих переговорів, які ми попередньо вели, по сфері безпілотної авіації, авіаційної техніки високих технологій і деяких інших сфер, які зараз вкрай важливі для України, а також зміцнюють нашу оборонну співпрацю і дозволяють обом країнам кооперуватися і співпрацювати на взаємовигідних умовах», — сказав дипломат.

Як повідомлялося, міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін 10 липня поінформував, що турецька компанія Baykar розпочала будівництво заводу з виробництва безпілотників Bayraktar в Україні.

Читайте також: На озброєнні ЗСУ вже понад 20 нових моделей українських дронів — Резніков

Раніше повідомлялося, що турецька компанія Baykar отримала ліцензійні дозволи на виробництво Bayraktar TB2 та Akıncı в Україні. У 2025 році цей завод має запрацювати, обсяг інвестицій у нього становить 95,5 млн дол.

У БпЛА Akıncı використовуватимуть українські двигуни МС-500 та АІ-450 – залежно від вибору клієнта, а Kızılelma комплектуватимуться українськими двигунами АІ-25.

16-та Міжнародна виставка оборонних технологій IDEF 2023 відкриється 25 липня у Стамбулі.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Расходы на одного военного в Украине: сколько нужно денег

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua