News.ua


На Тернопільщині надсучасний ангіограф допоміг лікарям урятувати пацієнта з інсультом

Декабрь 09
07:36 2022


На Тернопільщині провели унікальну операцію завдяки надсучасному ангіографу, закупленому МОЗ.

Про це повідомляє МОЗ, передає Укрінформ.

«На Тернопільщині в обласній клінічній психоневрологічній лікарні медики провели першу церебральну субтракційну ангіографію для порятунку пацієнта з геморагічним інсультом. Така складна процедура використовується для візуалізації судин головного мозку та проводиться шляхом введення контрастної речовини у кровоносну судину. У ході операції лікарі змогли діагностувати аневризму», — йдеться у повідомленні.

На Тернопільщині надсучасний ангіограф допоміг лікарям урятувати пацієнта з інсультом/Фото: moz.gov.ua

У МОЗ зазначають, що складність такого діагнозу полягає у патологічному розширенні артеріальної судини. Таке розширення артерії виникає внаслідок ослаблення (пошкодження) її стінки. Найчастіше аневризми формуються в аорті – головній артерії тіла у грудях та черевній порожнині.

Відділення з Центром ендоваскулярної нейрорентгенохірургії запрацювало в лікарні завдяки закупівлі Міністерством охорони здоров’я України рентгенівської ангіографічної цифрової системи Artis One.

Читайте також: У Франківську українські та польські кардіохірурги провели три складні операції

Відтепер лікарі можуть максимально оперативно обстежувати й визначати місце звуження, закупорки або ж розширення судин та інші процеси і хвороби, які виявити в інший спосіб не вдається.

Для роботи з обладнанням команда медиків Тернопільської обласної клінічної психоневрологічної лікарні пройшла відповідне навчання та готова працювати.

Як повідомляв Укрінформ, у Павлоградській лікарні інтенсивного лікування, що на Дніпропетровщині, запрацював центр реперфузії, в якому надаватимуть меддопомогу пацієнтам з інсультом та інфарктом міокарда.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Рост доллара в Украине: в НБУ назвали причину

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua