News.ua


До кордону з Польщею перекинули сотню «вагнерівців» — Моравецький

Июль 29
12:38 2023


Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що за наявною інформацією, групу найманців ПВК «Вагнер» перекинуто у район Сувальського перешийка, неподалік кордону Білорусі з Польщею та Литвою.

Про це він заявив у суботу на пресконференції у Гливицях, передає кореспондент Укрінформу.

“Зараз ситуація стає ще небезпечнішою. У нас є інформація, що понад 100 найманців із ПВК «Вагнер» перемістилися в бік Сувальського перешийка поблизу Гродна в Білорусі”, — підкреслив Моравецький.

Він розціює це як крок у напрямку “подальшого гібридного наступу на польську територію”.

“Ймовірно, вони маскуватимуться під білоруських прикордонників і допомагатимуть нелегальним мігрантам проникати до Польщі, аби дестабілізувати країну. Проте ймовірно, вони також намагатимуться проникнути в Польщу під виглядом нелегальних мігрантів, а це створює додаткові ризики”, — підкреслив прем’єр-міністр РП.

Читайте також: Польща та Литва можуть закрити кордон з Білоруссю через «вагнерівців»

Сувальський перешийок – це територія поблизу польського міста Сувалки, що з’єднує Польщу з Балтійськими країнами. Водночас він відокремлює Калінінградську область Росії від Білорусі. Військові експерти вважають, що це може бути найбільш імовірним напрямом можливого удару з боку Росії на країни НАТО, аби пробити сухопутний коридор з Білорусі до Калінінградської області РФ.

Зтериторії Білорусі до Польщі щодня намагаються потрапити від 50 до 200 нелегальних мігрантів з країн Азії та Африки. Часто вони поводяться агресивно щодо польських прикордонників, діючи під контролем білоруських та, ймовірно, російських спецслужб.

Торік Польща побудувала на кордоні з РБ загородження заввишки 5,5 метра і розгорнула сучасну систему електронного спостереження.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

У Варшаві намагалися підпалити синагогу «коктейлями Молотова»

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua