News.ua


В Україні поновлять практику постійного техогляду для транспорту

Апрель 10
14:26 2021

Міністерство інфраструктури України ще 5 квітня оприлюднило проєкт закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері безпеки експлуатації колісних транспортних засобів». Основний аспект цього закону — він відновлює раніше скасований обов’язок щорічного проходження власниками автомобілів технічного огляду транспортних засобів.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства інфраструктури, інформує «Слово і діло».

Згідно з проєктом, передбачається вдосконалення механізмів державного регулювання у сфері безпеки експлуатації колісних транспортних засобів:

  • повертаються періодичні перевірки транспортних засобів на придатність до експлуатації (техогляд);
  • на законодавчому рівні вводяться вимога щодо обов’язкового встановлення контрольних пристроїв (обмежувачів швидкості, тахографів) на певні категорії транспортних засобів;
  • створюється система періодичної підготовки водіїв транспортних засобів окремих категорій експертів з перевірки транспортних засобів на придатність до експлуатації та підвищення їх професійної компетентності;
  • крім того, передбачається забезпечення контролю та встановлення відповідальності за порушення режимів робочого часу та часу відпочинку водіїв;
  • передбачається запровадження чітких, спільних з країнами-учасниками ЄС правил часу управління, перерв та періодів відпочинку водіїв автотранспортних засобів, залучених до здійснення національних та міжнародних автомобільних перевезень, шляхом запровадження скоординованих дій між Україною та країнами — учасниками ЄС відповідно до принципу пропорційності.

Крім цього, законопроєктом пропонується створити нову схему підвищення кваліфікації професійних водіїв. Техогляду підлягатиме не тільки комерційний транспорт, а й приватний. Легковим авто (до 9 пасажирів) доведеться проходити техогляд через чотири роки після першої реєстрації, а потім — раз на рік. Автомобілі, що використовуються в таксі, повинні будуть проходити то щорічно. Штраф за не пройдений то складе 1700 грн.

Раніше міністр інфраструктури Владислав Криклій розповів, що обов’язковий техогляд особистих автомобілів може знову почати діяти з 2022 року, оскільки 2021 рік – крайній термін для впровадження даного механізму згідно з умовами асоціації з ЄС.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Сколько зарабатывают премьер и вице-премьер Украины: ответ

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua