News.ua


6 нюансів, які треба знати для правильної покупки навантажувача

Декабрь 26
18:21 2023

Складська техніка — це безліч видів обладнання, які можна використовувати в різних умовах та які здатні вирішити будь-які завдання із вантажем. Однак її придбання — це відповідальний момент, що вимагає врахування декількох важливих моментів. В іншому випадку техніка не буде ефективною, а інвестиція може не окупитися. Тож в цій статті ми розглянемо 6 нюансів, які треба знати для правильної покупки навантажувача.

В першу чергу — мета

Рішення про покупку складської техніки мусить бути доцільним та відповідати потребам бізнесу. Тільки так навантажувач стане ефективною інвестицією. Для цього необхідно визначити такі моменти:

  • умови експлуатації;
  • висоту підйому вил;
  • параметри вантажу;
  • простір для роботи обладнання;
  • час автономної роботи;
  • бюджет.

Умови експлуатації

Умови експлуатації навантажувача необхідно визначити задля правильного вибору типу двигуна: дизельного, бензинового або електричного. Наприклад, електронавантажувач — це ідеальний варіант для експлуатації всередині приміщення. Головними перевагами техніки є екологічність (нульовий викид шкідливих речовин) та майже безшумна робота. Однак обладнання чутливе до низьких температур та атмосферних опадів, які можуть зменшити ємність батареї, тому його не рекомендується використовувати на відкритих майданчиках.

Для цього краще обирати техніку із дизельним чи бензиновим ДВЗ, адже це обладнання, яке викидає шкідливі речовини в повітря. Водночас дизельний навантажувач можна використовувати всередині складу, якщо в ньому є потужна система вентиляції.

Висота підйому вил

З цим моментом легко визначитися, адже вили навантажувача мусять діставати найвищого ярусу. Наприклад, для роботи з висотними стелажами варто обирати річтрак. Техніка здатна підіймати вили заввишки до 12 м. Якщо необхідно лише розвантажувати фури, то буде достатньо можливостей вилкового навантажувача.

Параметри вантажу

Сучасні навантажувачі — це потужна техніка, яка здатна підіймати вантажі вагою від 1 т до 25 т. Найбільшу вантажність має дизельне обладнання. Однак це не єдина важлива характеристика товару. Здебільшого навантажувачі мають центр загрузки 500–600 мм. Тому необхідно обирати техніку із запасом вантажності, якщо:

  • габарити товарів більші за 1–1,2 м;
  • на складі ж різні за параметрами вантажі.

Простір для роботи обладнання

Для безпечної експлуатації навантажувача він мусить легко пересуватися між стелажами. Для цього важливо підібрати обладнання, яке відповідатиме ширині коридорів, а також матиме відповідний їм радіус розвороту. Для роботи у невеликому просторі найкращим вибором будуть річтраки, вузькопрохідні та повідкові штабелери.

Час автономної роботи

Цей момент здебільшого стосується електронавантажувача. Техніка працює від акумуляторних батарей, яких в середньому вистачає на 8 годин роботи або стандартну зміну. Після цього АКБ необхідно зарядити. Тому для роботи в декілька змін може знадобитися додатковий акумулятор. Це дасть змогу безупинно використовувати навантажувач, просто змінюючи АКБ.

Бюджет

Складська техніка — це вигідна інвестиція в оптимізацію роботи бізнесу. Однак обладнання не є дешевим, а тому варто заздалегідь визначити бюджет на його придбання.

Так, найбільш доступні види техніки — рокли (гідравлічні візки) та штабелери. Їхніми особливостями є:

  • невелика вантажність;
  • переміщення завдяки докладанню фізичних зусиль оператором.

Вищу вартість серед вилкових навантажувачів має обладнання з електродвигуном. Однак вона не є завеликою у довгостроковій перспективі завдяки низькій ціні електроенергії та нечастому обслуговуванні.

У найвищій ціновій категорії знаходяться річтраки, комплектувальники замовлень та самохідні штабелери. Це сучасна техніка, яку часто обирають для великих підприємств із висотними стелажами та вимогами до високої продуктивності. Джерело

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Сили оборони відбили два штурми на Оріхівському напрямку

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua