News.ua


Росія заявила про вбивство лідера ІДІЛ

Июнь 16
10:20 2017

Росія заявила про вбивство лідера ІДІЛ
У Сирії в результаті діяльності російської держави загинув лідер «Ісламської держави» Абу Бакр аль-Багдаді. Як передає replyua.net, про це повідомило Міноборони. У повідомленні відомства зазначається, що ця інформація потребує перевірки. Авіудар пройшов 28 травня в південному передмісті Ракка.
Аль-Багдаді, справжнє ім'я — Ібрагім Авад Ібрагім аль-Бадрі, вперше з'явився на публіці в липні 2014 року, коли з мечеті в захопленому ІД місті Мосул проголосив створення «ісламського халіфату» на Близькому Сході. З тих пір у засобах масової інформації не раз публікувалася інформація про його ліквідацію, але вона не знаходила підтвердження.
Американські та іракські розвідслужби припускали, що ватажок Ісламської держави може переховуватися в районі населеного пункту Ель-Бааде неподалік від сирійського кордону. Британське видання Daily Mail 11 червня зі посиланням на сирійське телебачення повідомило, що аль-Багдаді, імовірно, ліквідований в результаті авіаудару по Ракку. При цьому, за даними видання, пов'язаний з ісламістами сайт Amaq поки не опублікував жодного підтвердження цих повідомлень.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Планові відключення застосовують щодо 200 тисяч абонентів на Харківщині

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua