News.ua


Як зробити так, щоб батарея вашого смартфона працювала довше: ефективні поради

Декабрь 18
10:09 2023

Не всі власники смартфонів дбають про належну роботу своїх гаджетів.

Найбільшою проблемою майже всіх пристроїв є акумулятор. Щоб уникнути проблем з ємністю, фахівці рекомендують заряджати смартфони з певною періодичністю.

Існує кілька думок щодо того, коли заряджати мобільний телефон, але найкращою вважається тактика 20-80. Це означає розряджати телефон щонайменше на 20% і заряджати до 80%.

Інший варіант – 50-70%. Якщо заряджати смартфон поступово протягом дня, то батарея прослужить набагато довше.

Наприклад, літій-іонний акумулятор може зберігати працездатність від 0% до 100% протягом приблизно 500 повних зарядок; якщо його розряджати і заряджати багаторазово по 50% циклів, термін служби акумулятора збільшується втричі.

Водночас цей спосіб вимагає заряджання смартфона кілька разів на день і не підходить для користувачів, які не мають поблизу розетки або док-станції.

Крім того, цей спосіб неефективний без спеціального додатку для відстеження рівня заряду. Загалом, обидва способи мають свої плюси і мінуси, і вибір залежить від особистих потреб і стилю використання мобільного телефону.

Головне пам’ятати, що мобільні телефони краще працюють і довше зберігають працездатність акумулятора, якщо заряд часто поповнюється в межах середнього діапазону.

Отже, відповідь на питання, як не зіпсувати акумулятор мобільного телефону, проста.

Источник: itechua.com

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Заклади «первинки» у двадцяти областях отримали 75 електрокарів

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua