News.ua


У столиці викрили шахрая, який зробив фейкові документи та заволодів трьома квадрокоптерами

Май 23
04:34 2023

Зловмисник замовляв дрони під чужими іменами, потім відмовлявся від посилки, таким чином дізнаючись дані відправників. Підробивши документи та їх імена, чоловік під виглядом власника товару забирав відправлення. Правоохоронці встановили причетність фігуранта до трьох аналогічних злочинів, за які йому загрожує до трьох років за ґратами.

До поліції Києва на спецлінію 102 надійшло декілька повідомлень про те, що у Святошинському районі столиці невідомий заволодів чужими посилками, ошукавши при цьому працівників пошти. На місці працювали слідчо-оперативні групи територіального підрозділу, які задокументували злочини.

У ході слідчих дій правоохоронці з’ясували, що за злочинним планом аферист приходив у відділення пошти забирати нібито повернуту посилку, видаючи себе за власника відправлення, від якого відмовився покупець. Під час видачі замовлення показував підроблений документ на ім’я справжнього господаря товару.

Завдяки камерам відеоспостереження поліцейські встановили ймовірного підозрюваного. Ним виявився громадянин росії, 1989 року народження. За даною схемою чоловік заволодів трьома квадрокоптерами. Аби отримати чужу повернуту посилку, він пред’являв співробітникам пошти підроблену посвідку на тимчасове місце проживання в Україні або ж підроблений паспорт на ім’я власника відправлення.

Слідчі Святошинського управління поліції за процесуального погодження із Святошинською окружною прокуратурою повідомили фігуранту про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України – шахрайство, вчинене повторно, що завдало значної шкоди потерпілому. Суд обрав чоловікові запобіжний захід – тримання під вартою. Санкція статті передбачає штраф від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Источник: cripo.com.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Как защитить глаза при работе за компьютером

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua