News.ua


Український робот Sirko-S1 пройшов зимове екстрим-випробування

Ноябрь 30
08:15 2023

Дрон уперше «змусили» виконувати маневри з вантажем 200 кг за мінусової температури, пересуваючись навіть засніженим бездоріжжям.

Українського наземного безпілотного робота Sirko-S1 випробували за екстремальних умов. Про результати тесту повідомив розробник дрона Євген Рвачов у своєму Telegram-каналі в середу, 29 листопада.

Він опублікував відеокадри, на яких наземна платформа проходить випробування. Спочатку навантажений металевими дисками Sirko-S1 їде рівною місцевістю. При цьому він успішно транспортує своє корисне навантаження, рухаючись також заднім ходом. Після цього для безпілотника завдання ускладнюють: він повинен доставити свій вантаж, пересуваючись досить глибоким снігом, що випав. Це випробування наземний дрон також подолав. Крім того, безпілотну платформу запустили в поле, на якому ще була присутня рослинність, вкрита снігом, що не стала для Sirko-S1 серйозною перешкодою. Зрештою тестувальники показали, як дрон зі своїм вантажем їде асфальтованою поверхнею.

«Сьогодні ми підняли планку з нашим UGV Sirko-S1, витримавши тест на максимальне навантаження в 200 кг в умовах зимового холоду до -6°C. Від снігових перешкод до крутих підйомів і траншей — Sirko-S1 демонстрував вражаючу витривалість і мобільність, попри суворі випробування», — підписав Євген Рвачов відео.

Що відомо про Sirko-S

Sirko-S являє собою чотириколісну платформу, яка оснащена денною камерою або тепловізором, системою лазерних далекомірів для огинання перешкод і режимом автономної їзди слідом за людиною. Спеціальні гумові колеса і вбудовані механізми забезпечують досить стійку їзду по бездоріжжю.

За словами розробника Євгена Рвачова, безпілотник може виконувати різні завдання для військових: вести розвідку, доставляти вантажі, забезпечувати зв’язок між підрозділами, евакуювати поранених. Сам апарат важить 45 кг, але здатний піднімати предмети загальною вагою до 150 кг завдяки вантажному відсіку розміром 80 х 40 х 20 см.

Характеристики робота Sirko-S:

  • габарити — 110 х 80 х 50 см;
  • максимальна швидкість — 12 км/год;
  • дальність зв’язку — до 5 км.

Источник: focus.ua

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

На Харківщині внаслідок обстрілу загинула жінка

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua