рецепти соусів на основі сметани і кефіру
Іноді стравам не вистачає якоїсь родзинки, і саме соус може виправити це. І якщо ви вже робили домашній кетчуп чилі або соус бешамель до макаронів, приготуйте заправки на основі кефіру та сметани. theLime докладніше розповідає про соуси для салатів, які стануть чудовою альтернативою майонезу.
Соус на основі кефіру
Інгредієнти: варені жовтки (2 шт.), сир 5% (3-4 ст. л.), кефір 2,5% (3 ст. л.), лимонний сік (1-2 ч. л.), гірчиця ( 1 ч. л.), сіль, чорний перець.
Приготування:
Яйця заздалегідь відварюємо круто – для цього соусу знадобляться лише жовтки. Відокремлюємо їх і ретельно розминаємо виделкою.
У чаші блендера змішуємо та перебиваємо сир, кефір, лимонний сік, сіль та перець. Коли маса стане однорідною, додаємо гірчицю та перебиваємо ще раз. Наприкінці додаємо подрібнені жовтки.
Сметанний соус
Інгредієнти: сметана 10-15% (400 г), бочкові огірки (2 шт.), сушений часник (1 ч. л.), сіль, чорний перець.
Приготування:
Бочкові огірки подрібнюємо блендером. Додаємо до них сметану, сушений часник, сіль, перець, за бажанням – нарізаний свіжий кріп.
Сметанна заправка з хумусом
Інгредієнти: хумус (4 ст. л.), сметана 10-15% (400 г), сіль, чорний перець.
Приготування:
Перемішуємо сметану з хумусом, додаємо сіль, перець чи інші спеції за смаком. Заправляємо салат.
Источник: apostrophe.ua
Еще никто не комментировал данный материал.
Написать комментарий