News.ua


Експерти розповіли, як розпізнати рак шкіри самостійно

Август 13
20:52 2023

Експерти з Великобританії розповіли, як можна розпізнати самостійно рак шкіри. Однією з ключових ознак є зміна зовнішнього вигляду родимки або її текстури. Стаття відповідного змісту опублікована у виданні Express.

Рак шкіри є одним з найпоширеніших видів онкологічних захворювань у світі. Як правило, він викликаний ультрафіолетовим випромінюванням від сонця. Йдеться про найнебезпечніший стан – меланому.

Розпізнати її можна по родимці, яка змінює форму, свербить і заподіює дискомфорт. Вона кровоточить і утворює скоринку перлового кольору або іншого. Найчастіше цю ознаку супроводжують шишечки під шкірою, особливо в таких місцях, як шия, пах і пахви. Повинні насторожити припухлість або рана, яка не заживає. Не варто залишати без уваги і пляму червоного кольору, яка утворилася.

Експерт Ендрю Торнбер рекомендує для запобігання раку шкіри використовувати крему з захистом UVA не менше 4. Інші способи запобігання онкологічного захворювання – це проводити час в тіні, коли сонце перебуває в найбільшій активності. Якщо мова йде про знаходження на пляжі, то слід оберігати себе від надлишку отримання відповідного опіку, накриватися одягом і не забувати про сонцезахисні окуляри.

Источник: medicalanswers.site

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Експерти відповіли, що робити, якщо екран вашого телефону не відповідає

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua