News.ua


Україна і НАТО досягли найбільшого рівня відносин — Зеленський

Апрель 29
19:31 2024

Україна та Північноатлантичний альянс наразі досягли найбільшого рівня відносин за час незалежності нашої держави, але не найбільшого з можливих.

На цьому наголосив Президент Володимир Зеленський під час спільного брифінгу з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми можемо відзначити, що Україна та Альянс досягли рівня відносин найбільшого за весь час нашої незалежності. Але не найбільшого з можливих», — зауважив він.

Зеленський підкреслив: очевидно, що Україна буде в НАТО, «бо вже неможливо уявити безпеку Європи та євроатлантичної спільноти без дієвої участі України».

Читайте також: Зеленський зустрівся зі Столтенбергом у Києвіговорили про фонд на €100 мільярдів для України

«Нашу державу, наших людей і наш потенціал Росія прагне зробити своїм плацдармом для подальшої дестабілізації всього європейського та євроатлантичного простору. І тому саме у захисті нашої держави є відповідь на питання про надійну і довготривалу спільну безпеку», — підкреслив глава держави.

Президент відзначив, що вже довів свою ефективність формат взаємодії понад 50 держав заради забезпечення українських воїнів усім необхідним, серед яких також є держави Альянсу.

«Ми вже працюємо з державами НАТО один на один заради спільної сили, а також у багатосторонніх форматах», — зазначив він.

Водночас він наголосив, що ефективно працює Рада Україна-НАТО, «відбуваються засідання, дієві дискусії».

«Дійсно, ці інструменти, ця платформа дієві і все це працює», — резюмував Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, НАТО може створити спеціальний Фонд фінансової підтримки української оборони обсягом 100 млрд євро. 

Фото: ОП

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Російська армія втратила в Україні за добу 1520 загарбників

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua