News.ua


Особливості римських штор

Октябрь 08
10:10 2021

Римські штори на основі жалюзі – це спеціальна система, створена для захисту вікон. Вона складається з карниза та прикріпленою до нього тканини, яка при піднятті збирається в ступінчасті горизонтальні складки. Варто відзначити, що красиве декорування є головною особливістю римських жалюзів. М’які та витончені складки цих виробів сприяють створенню в кімнаті теплій, затишній атмосфері. Інтернет-магазин Світ карнизів пропонує фурнітуру для римських штор високої якості за доступною ціною.

Що собою являє римський карниз

 

Це механічний пристрій підйомного типу. Даний карниз досить простий у використанні й тому дуже популярний. Він підходить не тільки римським шторам, а й французьким та австрійським варіантам.

Зовнішня частина карниза являє собою алюмінієвий профіль зі стрічкою Velcro, прикріпленою по всій його довжині. Усередині профілю знаходиться керуючий механізм, який переміщує рухливі елементи карниза. Тканина штори надійно кріпиться до стрічки без проблем.

Під карнизом (відкрита версія) або всередині (закрита версія) знаходяться каретки з роликами. Тасьма прикріплюється до кілець на кожній горизонтальній вставці, пришитих до полотна штори на рівній відстані один від одного. Потім тасьма прикріплюється до обважнювачів, розташованих на нижній частині фіранок.

Яким чином штори утворюють горизонтальні складки

Римські жалюзі підіймають, натягуючи ланцюжок, що висить на полотні з одного боку. В цьому випадку горизонтальні вставки та обважнювачі знаходяться в безпосередній близькості один від одного, що змушує тканину рівномірно складатися. Карниз кріпиться як всередині, так і зовні світлового отвору. Для зовнішнього монтажу його довжина повинна перевищувати ширину вікна на 5-10 см.

З чого складається карниз

У комплект даного пристрою входить близько 13 компонентів, в тому числі:

  • редуктор;
  • каретки;
  • кільця;
  • затискачі;
  • кронштейни та інші елементи.

Види підйомних механізмів (редукторів)

Дані деталі відіграють важливу роль в системі римських штор. Вони діляться на два типи:

  • 1:1 використовують для легких фіранок вагою не більше 3,5 кг, з максимальною шириною 3,60 м та висотою 3,50 м;
  • 1:4 рекомендують для штор з навантаженням, що не перевищує 7 кг, з висотою максимум 3,50 м та шириною 3,60 м.

Отже, римські штори є функціональними та практичними фіранками. За допомогою своєї оригінальної конструкції та зручному управлінню штори здатні красиво декоруватися. При цьому вони відмінно виконують всі функції, які на них покладаються.

Tags
Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

На фронті загинув автор найвідомішого фото Серебрянського лісу Денис Зелений

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua