News.ua


Зерно та енергетика: Єрмак пропонує арабським країнам створити Консультаційну раду

Июнь 02
13:00 2022


Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак запропонував створити Консультаційну раду щодо продовольчих та енергетичних питань за участю представників арабських країн, відкрити в Україні корпункти арабських телекомпаній і закликав держави Перської затоки долучитися до санкцій проти рф.

Про це він сказав у зверненні до міністрів закордонних справ країн – членів Ради співробітництва арабських держав Перської затоки, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу ОП.

«Хотів би запропонувати створення спеціальної Консультаційної ради під егідою керівника Офісу Президента та міністра закордонних справ України для вашого регіону. Був би радий вітати в ній міністрів закордонних справ, а також осіб із повноваженнями, аналогічними моїм. Ця рада могла б стати корисним майданчиком для обговорення таких гострих питань, як постачання зернових та енергетична безпека. Але не лише. Гадаю, що доцільним було б використати цей форум і для розв’язання питань, які зачіпають інтереси країн Ради та їхніх союзників», — зазначив Єрмак.

За його словами, для цього протягом тижня-двох можна узгодити кандидатуру спеціального представника для обговорення організаційних питань, зокрема мандата Ради, та створити її секретаріат.

Очільник ОП підкреслив, що спільними діями можливо знайти шляхи запобігання гуманітарній катастрофі, якою загрожує продовольча криза, та нагадав, що в зоні ризику вже опинилася низка ісламських країн Африки та Південної Азії.

«Ми сподіваємося, що країни Затоки відіграватимуть активну роль у вирішенні поточної глобальної продовольчої та енергетичної криз, які росія використовує як інструменти війни й тиску на міжнародну спільноту. Настав час рішучих дій та впевнених кроків», — заявив він.

Крім того, Єрмак закликав країни Затоки долучитися до міжнародних санкцій проти росії, щоб позбавити її фінансових, технічних та технологічних ресурсів для ведення війни проти України, а також наступних агресивних воєн.

«Ми закликаємо країни Ради співробітництва арабських держав Затоки приєднатися до режиму санкцій проти російської федерації й жодним чином не сприяти росії та окремим представникам її владних кіл в уникненні чинних обмежень», — зазначив керівник ОП.

Читайте також: росія має зробити перший крок для розблокування українського експорту – МЗС

Водночас він наголосив, що Україна хоче стати відкритішою та зрозумілішою для арабського світу, й запропонував відкрити корпункти арабських державних телекомпаній у нашій країні.

Єрмак також відзначив, що Україна – багатоконфесійна та віротерпима держава, і висловив думку, що Червоний Півмісяць має бути представлений на українській землі на тому ж рівні, що й Червоний Хрест.

Фото: ОП

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Компанія Apple відновила переговори з OpenAI щодо впровадження ШІ в iPhone

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua