News.ua


Проблема кадрового забезпечення судів потребує нових підходів — Мудра

Апрель 28
03:08 2024


Заступниця керівника Офісу Президента України Ірина Мудра заявила, що основними пріоритетами для системи правосуддя зараз є забезпечення роботи судів та незалежності суддів, а також подальший розвиток судової системи.

Про це вона сказала під час круглого столу, присвяченого судовій реформі, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу ОП.

«Основні пріоритети для системи правосуддя зараз – забезпечення роботи судів та незалежності суддів, а також подальший розвиток судової системи», – підкреслила Мудра.

Вона нагадала, що гострою проблемою є заповнення вакантних посад суддів, що становить від 22% до 61%. На її думку, у зв’язку з цим потрібні нові підходи, переведення чи відрядження суддів до таких судів.

«Особливої уваги потребує також відновлення функціонування судів на деокупованих територіях. Ми вже маємо досвід відновлення правосуддя, наприклад, у Херсоні, тому важливим є напрацювання механізмів та підготовка до відновлення правосуддя на майбутнє», – наголосила Мудра.

Заступниця керівника Офісу Президента також акцентувала на важливості процесу визначення збитків, завданих країною-агресоркою, заявлення вимог, зокрема, до Міжнародного реєстру збитків. У цьому суди відіграватимуть важливу роль.

За її словами, ще одним нагальним питанням є створення Вищого адміністративного суду.

«У ньому розглядатимуть справи за участю державних органів. Його створення передбачене в оновленому Меморандумі з МВФ», – сказала вона.

Читайте також: Апеляцію ВС про повернення на роботу судді Львова продовжать розглядати 30 травня

Мудра також наголосила на тому, що важливо розширювати інструменти щодо запобігання корупційним ризикам у судах, удосконалювати вимоги до декларації доброчесності судді, кандидата на посаду судді, процедуру їх перевірки, а також запроваджувати чіткий перелік підстав для дисциплінарної відповідальності суддів.

Як повідомляв Укрінформ, раніше заступниця керівника ОП Ірина Мудра заявляла, що Офіс Президента зробить усі необхідні кроки для продовження судової реформи в Україні.

Фото: ОП

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Microsoft може додати пошук Bing у інструмент Snipping Tool

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua