News.ua


Зеленський запросив новопризначеного прем’єра Ісландії на Саміт миру

Май 10
17:32 2024

Президент України Володимир Зеленський провів першу телефонну розмову з новопризначеним Прем’єр-міністром Ісландії Б’ярні Бенедіктссоном, під час якої запросив його на Саміт миру.

Як передає Укрінформ, про це Зеленський повідомив у соцмережі Х.

“Привітав із призначенням і запросив його на Саміт миру у Швейцарії. Вдячний, що Б’ярні прийняв запрошення і підтвердив готовність використати свої особисті контакти в Африці, щоб залучити якнайбільше країн Глобального Півдня”, — зазначив Зеленський.

За словами глави держави, вони “обговорили підготовку до чергового саміту Україна – Північна Європа, який відбудеться незабаром, та перебіг переговорів про підписання двосторонньої безпекової угоди”.

“Україна вдячна Ісландії за лідерську роль у коаліції з розмінування та практичну допомогу українській енергетиці, яка є особливо важливою в умовах російських обстрілів нашої енергетичної інфраструктури”, — наголосив Президент.

Читайте також: Лідери держав, які хочуть зупинити війну в Україні, мають бути на Саміті миру — Єрмак

Як повідомляв Укрінформ, 26 березня уряд Ісландії оголосив про виділення майже 2 млн євро на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України, а 30 квітня парламент цієї країни схвалив резолюцію про довгострокову підтримку України на 2024-2028 роки.

У квітні Бенедіктссона призначили на посаду Прем’єр-міністра Ісландії замість Катрін Якобсдоттір, яка подала у відставку, щоб балотуватися на майбутніх президентських виборах.

Фото: ОП

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Мобилизация в Украине: когда повестки начнут рассылать по почте

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua