News.ua


Зеленський: Війна закінчиться, коли Україна поверне своє — зайвого нам не треба

Май 11
20:33 2022

Президент Володимир Зеленський заявив, що розв’язана росією війна завершиться тоді, коли Україна поверне свої території, людей, мир, свободу і право вибору.

Про це він зазначив під час онлайн-спілкування зі студентами французьких університетів, повідомляє Укрінформ.

«Війна закінчиться для українського народу тільки тоді, коли ми повернемо своє. Це є правда. Я відверто кажу: нам не потрібно зайвого… Ми хочемо повернути мир в нашу державу, на нашу землю», — сказав Президент.

Він розповів, що українці хочуть повернути свою землю, людей, свободу й право вибору.

«росія по черзі забирала, окуповувала всі наші права: право на нашу землю, право вибору, право вибору, врешті-решт ми дійшли до права жити», — зауважив Президент, додавши, що зараз «ми виборюємо наше життя – втрачаючи наше життя».

Зеленський наголосив на важливості того, щоб росія сіла за стіл перемовин і, за його словами, «зрозуміла невідворотність покарання і великої помилковості своїх кроків, які призведуть і вже призвели до катастрофічного майбутнього їх (росіян – ред.) культури, свідомості і їх держави, але це їх було рішення».

Він пояснив, що це має бути саме діалог, а не ультиматуми.

«Заради миру в Україні ми готові спілкуватися, аби це не було дуже пізно, тому що з кожною Бучею, з кожним Маріуполем, з кожним таким кроком, містом, де є десятки поховань, зґвалтувань і страждань, із кожним таким кроком можливості і бажання щодо дипломатичного вирішення цього питання втрачаються», — підкреслив Зеленський.

Читайте також: Зеленський: росія веде тотальну війну на знищення українського народу

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України — повномасштабне вторгнення, російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, знищують інфраструктуру, катують і вбивають мирне населення.

Останні очні переговори між українською та російською делегаціями відбулися 29 березня у Стамбулі. Українська делегація виступила з низкою пропозицій щодо припинення війни, серед яких — підписання міжнародного договору про гарантії безпеки для України.

Президент Володимир Зеленський 16 квітня заявив, що у разі знищення російськими військами українських військовослужбовців, які захищають Маріуполь, це поставить крапку на переговорах з росією.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Пивоваров о сотрудничестве с Klavdia Petrivna и слухах о свадьбе

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua