News.ua


Законопроєкти про капеланів та Агентство з подолання наслідків агресії РФ пройшли комітет Ради

Март 04
16:34 2021

На засіданні Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки народні депутати рекомендували ВР ухвалити за основу законопроєкти про Національне агентство з питань подолання наслідків збройної агресії РФ та про Службу військового капеланства.

Про це йдеться на сайті парламентського комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, повідомляє Укрінформ.

Так, народні депутати розглянули проєкт Закону про Національне агентство України з питань подолання наслідків збройної агресії Російської Федерації та проєкт Закону про Службу військового капеланства

За результатами розгляду законопроєктів комітет ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді в першому читанні прийняти їх за основу.

Читайте також: Капеланам пропонують надати статус військовослужбовців

Як повідомив голова комітету Олександр Завітневич, проєкт Закону про Національне агентство України з питань подолання наслідків збройної агресії Російської Федерації дозволить сформувати єдину правову позицію України стосовно збройної агресії Російської Федерації; визначити загальний обсяг шкоди, заподіяної державі Україна, її юридичним особам та громадянам Російською Федерацією внаслідок збройної агресії та тимчасової окупації території України; визначити загальний обсяг збитків, яких зазнала Україна, як держава, внаслідок ліквідації шкоди, заподіяної Україні, її юридичним особам та громадянам збройною агресією Російської Федерації та тимчасовою окупацією території України.

Читайте також: Ризик відкритої агресії РФ проти України завжди існує – начальник Генштабу

За його словами, проєкт Закону про Службу військового капеланства (реєстр. № 4626) дасть можливість запровадити Службу військового капеланства, визначити її структуру підпорядкування та чисельність.

Служба військового капеланства утворюється як самостійний структурний підрозділ у складі військових формувань (ЗСУ, Нацгвардії, Держприкордонслужби тощо). Вона підпорядковуватиметься безпосередньо командуванню військової частини.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Таємничий вибух у військовій академії Петербурга: з’явилися нові деталі

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua