News.ua


Захід має збільшити військову допомогу Україні, щоб вона могла виграти війну — євродепутат

Декабрь 15
20:13 2023


Захід має збільшити військову допомогу Україні, щоб вона мала змогу не лише не програти у війні, а перемогти Росію.

Про це заявив депутат Європейського парламенту, прем’єр-міністр Литви у 1999-2000 та 2008-12 роках Андріус Кубілюс під час онлайн-дискусії Київського безпекового форуму про перспективи західної допомоги для захисту України від російської агресії, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

Політик зазначив, що, окрім фінансових ресурсів, які ЄС надає Україні, є велика потреба у військовій допомозі, яка має бути набагато більшою. 

«Якщо ми подивимося на цифри, скільки Росія витрачає на військові потреби цього року, то з російських публічних джерел ми знаємо, що більш як 100 млрд доларів, а Євросоюз десь 40 млрд. Якщо скласти разом (військову) допомогу США і Європи, то ми отримаємо 80 млрд, які Україна може використати для своїх воєнних потреб. Це означає, що ми підтримуємо Україну тільки щоб вона не програла війну, але не надаємо достатньої підтримки для перемоги у цій війні», — сказав Кубілюс. 

На його переконання, Захід має змінити цю ситуацію Заходу і ухвалити чітке рішення про збільшення допомоги Україні.

Читайте також: Зеленський: Є країни, які не можуть допомогти зброєю, але готові дати гроші на безпеку інфраструктури

«Якщо наше завдання і наша мета забезпечити, щоб Україна була здатна перемогти, а щоб Росія програла, ми повинні надати цю допомогу. Я сподіваюсь, що це буде зроблено», — акцентував євродепутат. 

Як повідомляв Укрінформ, Конгрес США ухвалив законопроєкт про асигнування на потреби оборони (NDAA) із рекордною сумою дозволених витрат, а також 300 млн доларів — на допомогу Україні.

Фото: DELFI / JULIUS KALINSKAS

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

В Украине сократили срок действия заключения ВВК

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua