News.ua


Забезпечення правосуддя для українців буде тривалим процесом — комісарка Ради Європи

Декабрь 07
13:23 2023

Забезпечення правосуддя для українців після чисельних порушень прав людини і гуманітарного права внаслідок російської агресії буде тривалим процесом та потребуватиме міжнародної підтримки.

Про це заявила комісарка Ради Європи з прав людини Дюня Міятович у зверненні до Міжнародної конференції «Свобода або страх», присвяченої 75-й річниці ухвалення Загальної декларації прав людини, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Російська агресія призвела до численних порушень прав людини та гуманітарного права. Ці порушення мають надзвичайно великий вплив на практично всі права українських людей. Забезпечення правосуддя для українців – це буде тривалий процес і потребуватиме рішучість та неупередженість таким чином, щоб інтерес кожної жертви було дотримано і дотримано всі положення гуманітарного права”, – сказала вона.

Міятович підкреслила, що Рада Європи з прав людини лишається солідарною з Україною у захисті своїх прав і свобод.

Читайте також: В ООН рекомендують українській владі переглянути закон про колабораціонізм

На переконання комісарки, забезпечення правосуддя також потребуватиме міжнародної підтримки і Рада Європи залишається на передовій у забезпеченні відповідальності та підтриманні стійкості.

“Посеред екзистенційної загрози український народ показав величезну відданість положенням Універсальної декларації з прав людини, і стійкість українського народу свідчить про надзвичайно великий дух свободи”, – наголосила насамкінець Міятович.

Як повідомлялося, раніше посол з особливих доручень МЗС України Антон Кориневич називав Росію найбільшим порушником міжнародного права у ХХІ столітті, й, на його думку, важливо, щоб це було підтверджено міжнародними судами.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Дитяча залізниця у Дніпрі відкрила новий сезон

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua