News.ua


«Їдьте зі своїми тракторами до Брюсселя»: посол Польщі в Україні про протести на кордоні

Май 10
20:24 2024

Польським фермерам слід було б шукати вирішення своїх проблем у Брюсселі замість того, щоб влаштовувати протести на кордоні з Україною.

Про це заявив посол Польщі в Україні Ярослав Гузи в інтервʼю Укрінформу.

«Взагалі моя порада польським фермерам була така: «Їдьте зі своїми тракторами до Брюсселя, тому що ключі до вирішення проблеми саме там». З українського боку, помилкою було вважати, що вони мають право робити усе, що вирішив Брюссель. У Європейському Союзі так не працює. Ви бачили протести фермерів у Брюсселі, а також в Італії, Франції, Нідерландах… Так звана «Зелена угода» під цим тиском була пом’якшена. Це і є демократія», – сказав він.

Гузи пояснив, що його уряд застосував м’які заходи щодо протестувальників, адже понад 75 відсотків населення підтримали загальні вимоги фермерів, не пов’язані з Україною. Посол певен, що Варшава, Київ та Брюссель напочатку мали певні можливості щодо вирішення проблеми, але нічого не було зроблено, і фермери з часом радикалізувалися та перестали вірити будь-кому.

«Коли ми маємо протести на фоні браку довіри, дуже важко вести перемовини. Але нарешті м’які заходи принесли свої плоди», – зазначив дипломат.

Він також наголосив на словах протестувальників, які казали, що «хочуть завершити протест, бо не хочуть щоб їх звинуватили у проблемах України». «Отже, антиукраїнських настроїв майже не було. Це була економічна проблема аграріїв, які думали про свій наступний урожай», — наголосив дипломат.

Читайте також: Польські протестувальники страйкують перед пунктом пропуску на кордоні з Україною

Водночас посол зауважив, що на глобальному аграрному ринку ціни дуже низькі через демпінг з боку Росії. У цьому зв’язку він зауважив, що італійські макаронні вироби виготовлені з російського зерна. «Це досить складна проблема, і щоб її вирішити, потрібно глибше вникнути у факти», – додав Гузи.

Як повідомлялося, польсько-український кордон від листопада минулого року блокували перевізники, а з лютого цього року – польські аграрії.

29 квітня польські фермери повністю припинили блокаду кордону з Україною.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Модные юбки на лето 2024: что носить в новом сезоне

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua