News.ua


Ядерний шантаж росії не знизить підтримки України — Міноборони Латвії

Октябрь 06
02:18 2022

Публічний ядерний шантаж з боку росії у зв’язку з невдачами у війні з Україною може посилитися. До цього потрібно бути готовими і не знижувати надання підтримки Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Delfi з посиланням на заяву для преси Міноборони Латвії.

У міру того, як військові невдачі росії в її невиправданій війні в Україні продовжуються, риторика ядерного шантажу стає дедалі помітнішою у публічній сфері. У тому числі не виключено, що відбудуться навчання російських стратегічних ядерних сил «Гром», які традиційно проходили в жовтні. Так росія намагається впоратися зі своїми військовими невдачами і вплинути на ситуацію на українських фронтах.

Міноборони Латвії очікує, що публічний шантаж росії щодо ядерної зброї може посилитися. Така публічна комунікація з боку рф здійснюється навмисно, щоб посіяти паніку як в Україні, так і в міжнародній спільноті.

Читайте також: Потрібна жорстка відповідь на ядерний шантаж рф, інакше будуть війни з мільйонами жертв – ОП

«Альянс НАТО серйозно ставиться до ядерних погроз росії та уважно стежить за розвитком подій. При цьому, як неодноразово наголошували генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг і лідери країн-членів НАТО, ця безвідповідальна риторика росії ніяк не знизить підтримку західними країнами України в боротьбі за її суверенітет і територіальну цілісність», — наголосив міністр оборони Латвії Артіс Пабрікс.

Навчання сил стратегічного стримування з пусками балістичних та крилатих ракет востаннє проводилося росією 19 лютого 2022 року на тлі підготовки до повномасштабного вторгнення в Україну. Разом з президентом росії володимиром путіним у командному пункті за навчаннями спостерігав самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко.

Раніше ці навчання «Гром» проводилися щорічно, як правило, восени. Однак після навчань 17 жовтня 2019 року була велика перерва – до 19 лютого 2022-го.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

4 знака зодиака, известные своим удивительным терпением

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua