News.ua


Хакатон Kyiv Tech Summit об’єднав понад 200 українських ІТ-спеціалістів

Сентябрь 10
23:49 2022


Перший в Україні web3-хакатон Kyiv Tech Summit об’єднав понад 200 українських ІТ-спеціалістів.

Як передає Укрінформ, про це віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив у Телеграмі.

«Виступив на першому в Україні web3-хакатоні — Kyiv Tech Summit. Він об’єднав понад 200 українських ІТ-спеціалістів», — зазначив він.

Федоров наголосив, що українські ІТ-компанії та фахівці є «героями економічного фронту», а IT — однією з «небагатьох галузей, яка під час війни стійко тримається, працює і сплачує податки».

«Робимо все, щоб Україна розвивалася як технологічна держава. Країни продовжують конкурувати за людей, створюють найкращі податкові та правові умови, щоб знайти таланти. Люди — найцінніший капітал», — зауважив міністр.

Він підкреслив, що боротьба відбувається на всі фронтах, водночас українці продовжують ставити амбітні цілі.

Зокрема, на сьогодні здійснюється робота над розвитком Армії дронів і military-tech. Уже створений проєкт «Дія.City», що, за словами Федорова, пропонує «найкращі умови у світі для розвитку ІТ-компаній». «Адже технології та інновації стануть пріоритетом у майбутньому», — додав очільник Мінцифри.

За словами міністра, на державному рівні запланована реалізація одного з проєктів, представлених на web3-хакатоні. Проєкт може бути пов’язаний із фінтехом, віртуальними активами, реєстрами, блокчейном.

Читайте також: Стартував Drone Hackathon для напрацювання нових рішень у галузі military-tech

Федоров подякував ІТ-спільноті за те, що продовжує боротися на технологічному фронті, захищати економічний фронт і наближати перемогу.

«Україна — найсміливіша країна у світі. ЗСУ роблять просто неможливе. А ми повинні зробити все, щоб вийти з війни потужною цифровою державою», — наголосив глава Мінцифри.

Як повідомлялося, з 15 по 19 листопада в Києві відбудеться Національний хакатон із кіберзахисту (National Hackathon on Cyber Security – NHCS).

Фото: Михайло Федоров / Телеграм

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

На озброєння ЗСУ надійдуть системи AMBER-1800

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua