News.ua


Вторгнення росії в Україну спричинило наймасовіші порушення прав людини — Генсек ООН

Февраль 27
14:38 2023

Вторгнення росії в Україну спричинило наймасовіші порушення прав людини.

Про це заявив у понеділок Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш на відкритті 52-ї сесії Ради з прав людини ООН у Женеві, передає Укрінформ із посиланням на CNN.

«Це спричинило масові смерті, руйнування та переміщення (громадян – ред.)», — наголосив Гутерріш.

«Управління Верховного комісара з прав людини задокументувало десятки випадків пов’язаного з конфліктом сексуального насильства над чоловіками, жінками та дівчатами», – додав він.

Генсек ООН закликав міжнародні уряди поважати та активізувати Загальну декларацію з прав людини, з моменту підписання якої у грудні виповнюється 75 років. За його словами, нею часто «нехтують та зловживають».

Читайте також: Потрібно реалізувати на практиці резолюцію Генасамблеї ООН про мир в Україні – Боррель

Як повідомляв Укрінформ, у Женеві в понеділок, 27 лютого, стартує щорічна сесія Ради з прав людини ООН, головною темою якої стане розслідування воєнних злочинів російської армії в Україні.

Сесія триватиме рекордні шість тижнів. На відкритті виступить генсек ООН Антоніу Гутерріш, а загалом очікуються виступи близько 150 глав держав та урядів, зокрема представників США, Китаю, України та Ірану.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

США пригрозили санкціями банку Raiffeisen через зв’язки з Росією

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua