News.ua


Варіанти переговорів Зеленський-Путін готуються, але анонсувати їх не можна – речник ТКГ

Июль 04
20:05 2021

Розголошення тем, які могли би бути порушені під час імовірної зустрічі президентів України та РФ, суперечить міжнародним нормам дипломатії.

Про це в програмі «Взгляд с Банковой» в ефірі телеканалу «Дом» заявив речник української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Олексій Арестович, передає Укрінформ.

«Варіанти (питань для переговорів — ред.) готуються, але ми не можемо їх анонсувати з тієї простої причини, що переговори люблять тишу. Якщо зараз їх проанонсувати, то почнеться інформаційна протидія, дипломатична протидія. І ми можемо не отримати того результату, на який розраховуємо», — сказав Арестович.

Він також наголосив, що розголошення під час підготовчого етапу переговорів суперечить нормам дипломатії.

Читайте також: У Кремлі заявили, що членство України в НАТО буде «червоною лінією»

«Є правила дипломатії, які забороняють прямо це робити. Зокрема, Копенгагенська конвенція. І загальною фігурою умовчання є повідомлення планів на переговори до того, як ці переговори відбудуться. Виходять тільки з готовими рішеннями. Так працює міжнародна дипломатія, і я не порушуватиму ці правила», — заявив Арестович.

Як повідомляв Укрінформ, 20 квітня 2021 року Президент України Володимир Зеленський звернувся до російського лідера Володимира Путіна, запропонувавши йому зустрітися «в будь-якій точці українського Донбасу, де йде війна».

Читайте також: На Банковій розповіли про підготовку зустрічі Зеленського і Путіна

22 квітня Путін заявив, що готовий у Москві зустрітися з Зеленським, але питання припинення війни на Сході України обговорюватиме лише після переговорів української влади з ватажками «ДНР» і «ЛНР».

У травні в інтерв’ю телеканалу «Україна 24» радник глави ОП Михайло Подоляк заявив, що очільник Офісу Президента Андрій Єрмак займається організацією зустрічі глави держави з президентом РФ.

У червні Зеленський у телеінтерв’ю заявив, що у питанні ймовірної зустрічі його з президентом РФ «м’яч на боці Росії».

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Компанія Huawei наближається до 100% внутрішнього виробництва смартфонів

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua