News.ua


Уряд Чорногорії отримав вотум недовіри

Август 20
05:27 2022


Уряду Чорногорії на чолі з прем’єр-міністром Дританом Абазовичем у ніч проти 20 серпня винесено вотум недовіри.

Як передає Укрінформ, про це  повідомляє DW з посиланням на Скупщину (парламент) Чорногорії.

Зазначається, що це сталося через три тижні після укладення угоди Чорногорії із Сербською православною церквою. У рамках домовленості, підписаної прем’єром Абазовичем та сербським патріархом Порфирієм, затверджувався правовий статус СПЦ у Чорногорії, надавалися відповідні майнові гарантії та скасовувалися деякі її особливі права.

«На думку Абазовича, ухвалена угода мала допомогти врегулювати всі церковні суперечки щодо майна СПЦ у Чорногорії, щоб отримати можливість зосередитися на інших важливих питаннях. Критики вважають, що окремо від інших релігійних громад в особливій угоді із СПЦ потреби не було», — йдеться в публікації.

Читайте також: Чорногорія надасть Україні додаткову допомогу, зокрема військову

Поки що неясно, зауважує DW, чи призведе це рішення до дострокових парламентських виборів — а чи партії, які входять до складу Скупщини, спробують сформувати нову коаліцію.

36-річний Дритан Абазович очолив уряд Чорногорії 28 квітня 2022 року.

Як повідомлялося, Скупщина Чорногорії засудила збройну агресію росії проти України та підтримала територіальну цілісність і суверенітет нашої держави.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Ворог прагне виконати дедлайн щодо захоплення Часового Яру до 9 травня — Сили оборони

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua