News.ua


Українці щоденно економлять близько 10% електроенергії — Герус

Ноябрь 15
13:06 2022


Українці дослухаються до прохання зменшити споживання електроенергії. В масштабах всієї країни йдеться про щоденну економію майже 10% – 1,4 тисячі МВт.

По це повідомив голова Комітету ВР з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус, передає Укрінформ із посиланням на сайт Верховної Ради.

«Споживання в день становить близько 14 тис. МВт, 10% – це 1,4 тис. МВт. Хмельницька АЕС працює з потужністю 2 тис. МВт. Тобто, населення економить більше половини потужності ХАЕС», — зазначив Герус.

Він додав, що найскладніша ситуація з електропостачанням спостерігається на Київщині та північному сході країни: Чернігівська, Сумська, Полтавська, Харківська та частково Черкаська області.

Читайте також: Українцям нагадали правила безпеки при використанні генератора

«Варто пам’ятати, що добровільне зменшення споживання, особливо у вечірні години, допомагає енергетикам працювати над ремонтом об’єктів енергетичної інфраструктури», — підсумував Герус.

Як повідомлялось, через зростання споживання електроенергії НЕК «Укренерго» розпорядилася застосувати аварійні відключення у Києві та семи областях.

Читайте також: Україна має достатньо газу й вугілля на зиму і продовжує поповнювати запаси — Шмигаль

Із 10 жовтня росія завдає масованих ударів ракетами та дронами-камікадзе по енергооб’єктах України. Наразі росіяни пошкодили близько 40% енергетичної інфраструктури.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Норвегія і Данія домовились про співпрацю в розробці далекобійних дронів

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua