News.ua


Україна залишатиметься пріоритетом головування Північної Македонії в ОБСЄ

Декабрь 02
18:46 2022

російська агресія проти України залишатиметься головним пріоритетом Північномакедонського головування в ОБСЄ у 2023 році.

Як передає Укрінформ, про це заявив міністр закордонних справ Північної Македонії Буяр Османі, країна якого головуватиме в ОБСЄ у 2023 році, під час пресконференції у польському Лодзі після завершення 29-го засідання Ради міністрів ОБСЄ.

«Україна залишатиметься нашим топпріоритетом, а також інші затяжні конфлікти», — сказав Османі.

Він також наголосив на тому, що росія має припинити свою агресію проти України. «Попереду – ще один важкий рік. Рік сповнений непевності та непередбачуваності. Ми усі знаємо, чому так… І я б хотів бути дуже чітким: російська агресія проти України має бути припинена», — заявив майбутній голова ОБСЄ.

Читайте також: Норвегія в ОБСЄ запевнила у продовженні підтримки України

За його словами, Північна Македонія «готова взяти на себе свою частку відповідальності, покладену на неї як на головуючу в цій організації». «Бездіяльність – це не варіант. Ми повинні знайти шляхи розширення можливостей ОБСЄ, надаючи її механізмам необхідний простір для того, щоб продовжувати змінювати ситуацію на краще», — зазначив Османі.

Як повідомляв Укрінформ, у польському місті Лодзь 1-2 грудня проходило засідання Ради міністрів Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ). Питання загарбницької війни рф проти України було в центрі уваги зустрічі.

У 2023 році головування в ОБСЄ переходить від Польщі до Північної Македонії.

Фото: Flickr/OSCE

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Зеленський підписав укази про вихід України із низки рішень, угод і договорів СНД

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua