News.ua


Участь у Саміті миру в Швейцарії вже підтвердили 50 країн — ЗМІ

Май 15
18:51 2024

На сьогодні вже 50 країн із 160 запрошених делегацій підтвердили, що візьмуть участь у Глобальному саміті миру, що має відбутися в центральній частині Швейцарії всередині червня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Swissinfo.

Зустріч відбудеться 15 і 16 червня в п’ятизірковому готелі Bürgenstock біля озера в Люцерні у центральній Швейцарії.

«Ми інтенсивно готуємося на дипломатичному рівні, щоб переконати тих, хто ще не робив заяв», — сказав у середу керівник Департаменту з комунікацій МЗС Швейцарії Ніколя Бідо.

Наразі про свій приїзд заявили 50 делегацій. Свої наміри підтвердили, зокрема, президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн і президент Європейської ради Шарль Мішель, канцлер Німеччини Олаф Шольц, голова уряду Італії Джорджа Мелоні, прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо та президент Франції Еммануель Макрон.

У МЗС Швейцарії розповіли, що задоволені кількістю відповідей, але очікують на ще більшу цифру.

«Там є великі європейські країни, але ми також хотіли б мати якомога більше країн з Глобального півдня, тому що ми хочемо відкритої дискусії про всі можливості та роздуми щодо миру в Україні. Тому ми хочемо мати кількість і репрезентативність Північ-Південь», – сказав Бідо.

Як зазначається, Росії на зустрічі не буде.

«Ми не запрошували Росію, тому що росіяни постійно говорять, що їм це нецікаво. Ми перебуваємо на підготовчій фазі, ми не будемо укладати мир як такий у Bürgenstock, але ми дійсно хотіли б розпочати процес із залучення Росії. Тому підтримуємо з ними зв’язок», — сказав Бідо.

Читайте також: Єрмак обговорив із прем’єркою Данії військову допомогу Україні та Саміт миру

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський запросив президентів Молдови, Чехії та Гани, а також Прем’єр-міністра Ірландії взяти участь у Саміті миру. Глобальний саміт миру відбудеться 15-16 червня у Швейцарії. Очікується, що участь у ньому візьмуть глави держав та урядів з усіх континентів. Країни, які візьмуть у ньому участь, вироблять спільну переговорну позицію і передадуть її Росії.

Українська формула миру — дипломатичний механізм, який пропонує Україна для досягнення справедливого закінчення війни, розв’язаної Росією.

Share

Статьи по теме







0 Комментариев

Хотите быть первым?

Еще никто не комментировал данный материал.

Написать комментарий

Комментировать

Залишаючи свій коментар, пам'ятайте, що зміст та тональність вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, що безпосередньо чи опосередковано пов'язані із цією новиною. Виявляйте повагу та толерантність до своїх співрозмовників. Користувачі, які систематично порушують це правило, будуть заблоковані.

Останні новини

Зачем носить трусы и стоит ли совсем от них отказываться

0 комментариев Читать всю статью

Ми в соцмережах



Наші партнери

UA.TODAY - Украина Сегодня UA.TODAY
News.ua